مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه
علاقه مندان به ماشین کلاسیک
قطعا در اطرافتان دیده اید و یا ممکن است شما جز آن دسته افرادی باشید که علاقه مند به ماشین کلاسیک و خودروهای قدیمی هستید. خرید ماشین کلاسیک شاید در ظاهر کار عاقلانه ای نباشد!
بله دلایل منطقی زیادی وجود دارد که از این کار صرف نظر کنید. شاید اگر این ماشین ها از کیفیت بالایی برخوردار بودند، هنوز تولید آنان ادامه داشت و یا، بهتر نیست هزینه را صرف خرید ماشین جدیدی بکنید که از لحاظ کیفیت و کارایی مقرون به صرفه تر است؟
پس دلیل پرطرفدار بودن خودروهای کلاسیک چیست؟
طراحی بی نظیر و منحصر به فرد ماشین کلاسیک شاید اولین نکته ای باشد که می تواند هرفردی را جذب این خودروهای قدیمی کند. دقت و ظرافت در طراحی که همگی به صورت دستی و با مداد صورت گرفته است، اثری را خلق کرده که نشان دهنده ذوق و سلیقه خالق آن است که در پیشرفته ترین ماشین های امروزی هم نمی توان آن را یافت. این طراحی دستی باعث شده بود که تنوع ماشین ها به شدت زیاد شود و کمترین شباهتی بین دو ماشین وجود نداشته باشد.
طیف رنگ گسترده مورد استفاده در این ماشین ها، یکی دیگر از دلایل محبوبیت ماشین کلاسیک است. برخلاف آنچه امروزه، در خیابان ها و ماشین های امروزی می بینیم، استفاده از رنگ های متنوع در خودروهای کلاسیک جز مشخصه های بارز آنان بوده است.
تولید محدود و استفاده کمتر از ابزار صنعتی و تکنولوژی در ماشین و قطعات ماشین کلاسیک این فرصت را به علاقه مندان می دهد، که بتوانند از نزدیک اجزا و کارکرد ماشین را تجربه و لمس کنند.
قدرت موتور این ماشین ها قابل مقایسه با ماشین های امروزی نیست. امروزه به علت بهینه سازی در مصرف سوخت و انرژی قدرت موتور به شدت پایین آمده است، اما یکی از دلایلی که محبوبیت ماشین کلاسیک را زیاد می کند همین قدرت بالای موتور و توان خروجی و قابلیت تقویت آن ها است. همه ساله در سراسر دنیا مسابقاتی به نام Drag Racing برگزار می شود که طرفداران بی شماری دارد و درآن ماشین های کلاسیک با موتورهای تقویت شده به رقابت می پردازند.
ماشین کلاسیک، بخشی از تاریخ را تشکیل می دهد، حس نوستالژی و حوادث تاریخی که در دل یک خودروی کلاسیک و قدیمی وجود دارد، ارزش آن را چند برابر می کند.
منظور از ماشین کلاسیک چیست ؟
اینکه یک ماشین چقدر باید قدمت داشته باشد تا به عنوان یک خودروی کلاسیک شناخته شود در کشورهای مختلف، متفاوت است. میانگین این عدد 25 سال می باشد، اما در کشورهای اروپایی به 30 سال و در کشورهای آمریکایی به 15 سال نیز می رسد و می توان عنوان یک ماشین کلاسیک را در این بازه قدمت به یک ماشین داد. همچنین زمان تولید یک ماشین و زمان توقف یک مدل هم می تواند در کلاسیک نامیدن آن نقش داشته باشد.
طبقه بندی های متفاوتی برای خودروهای قدیمی وجود دارد که ممکن است شما را در پیدا کردن ماشین مورد نظرتان گیج کند، به طور کلی می توان 3 دسته برای این خودروها در نظر گرفت :
ماشین آنتیک ( Antique cars )
ماشین آنتیک و یا عتیقه به آن دسته از ماشین هایی گفته می شوند که سن آنان بالای 45 سال است. این سن به عنوان یک قانون در ایالات متحده مطرح است و البته شرایطی نیز دارد. به عنوان مثال خودرویی آنتیک محسوب می شود که تمامی قطعات آن اصل و ساخت دست تولیدکننده آن ماشین باشد.
ماشین کلاسیک ( Classic cars )
ماشین کلاسیک، به آن دسته از ماشین هایی گفته می شود که قدمت آنان کمتر از بیست سال و بیشتر از 40 سال نباشد. با این حال مطرح می کنند که خودرویی که به عنوان خودروی کلاسیک معرفی می شود نباید قبل از سال 1952 ساخته شده باشد. به همین دلیل ماشین آنتیک را می توان در دسته خودروهای کلاسیک نیز جای داد ولی یک ماشین کلاسیک، جز دسته خودروهای آنتیک قرار نمی گیرد. قطعات این خودرو باید تعمیر و نگه داری شوند تا قطعات اصلی آن تغییر نکنند.
ماشین وینتیج ( Vintage cars)
ماشین وینتیج با ماشین آنتیک تقریبا همپوشانی دارند و به خودروهایی که بین سال 1919و 1930 ساخته می شوند، گفته می شود.
محبوبترین ها در دنیای ماشین کلاسیک
ماشین کلاسیک آمریکایی
از بدو تولید خودرو تا اواخر دهه 70 الی 80 میلادی، ماشین ها لقب خودروی کلاسیک را به خود گرفته اند. بدون شک آنچه از ماشین کلاسیک دهه 70 در ذهن ها وجود دارد، جذابیت ماشین کلاسیک آمریکایی به نسبت سایر ماشین های دیگر است. طراحی، تنوع، کیفیت و قدرت موتور بالای ماشین های آمریکایی، ویژگی هایی است که آنان را ازسایر ماشین ها جدا می کند.
(Ford Mustang ( 1969-1970)، PONTIAC (1964)، CHEVROLET CHEVELLE (1970)، CHEVROLET CAMARO (1969)، PONTIAC FIREBIRD (1969 از جمله محبوب ترین ماشین کلاسیک آمریکایی می باشند که هنوز طرفداران آنان به نسبت دیگر ماشین های کلاسیک بیشتر است.
ماشین کلاسیک آلمانی
در کنار خودرو کلاسیک آمریکایی، ماشین کلاسیک آلمانی نیز، جایگاه ویژه ای در دهه هفتاد دارد. BMW 2002 ( 1968 – 1975)، MERCEDES W113 SL (1963 – 1971)، MERCEDES SLC و MERCEDES W115 که در ایران با نام بنز معماری معروف است، جز محبوب ترین خودرو کلاسیک آلمانی محسوب می شوند که ظرافت، دقت، طراحی قطعات ماشین کلاسیک آلمانی نکته قابل توجه در این ماشین ها است.
ماشین کلاسیک ژاپنی
در دهه 90 میلادی، ماشین کلاسیک ژاپنی وارد عرصه رقابت شد و توانستند با جذابیت و کارایی که دارد مخاطبان بسیاری را به خود جلب کند. آنچه موجب محبوبیت این خودروها شد یکی افول ماشین کلاسیک آمریکایی در این دهه بود و دیگری طبقه بندی کردن این ماشین ها به دو دسته اسپرت و خانوادگی بود که جذابیت خودروی کلاسیک ژاپنی را بیشتر کرد. (Datsun 240Z (1972)، Mazda RX-7 (1981)، Mitsubishi 3000GT VR4(1991، جز محبوب ترین خودرو کلاسیک ژاپنی هستند.
چنانچه قصد خرید از سایت های خارجی را دارید برای کسب اطلاعات بیشتر در این حوزه می توانید با ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان همکاران ما بهره مند گردید. همچنین برای آشنایی بیشتر با وبسایت های مشهور و معتبر به مقاله “فروشگاه های اینترنتی بزرگ خارجی“ و مقاله “انواع فروشگاه های اینترنتی خارجی با محصولات مختلف “ مراجعه نمایید.
علاقه مندی به ماشین کلاسیک و ورود به دنیای آن ها برای کسی که زمان و توان مالی آن را دارد، یک سرگمی لذت بخش و وصف نشدنی خواهد بود، اما آنچه در ابتدا مهم است شناخت کامل از آن ها و قطعات خودروی کلاسیک می باشد. در صورتی که این شناخت کامل نباشد، فرد متحمل ضرر بسیاری خواهد بود.
این مقاله مقدمه ای بود بر انواع ماشین کلاسیک و یک شناخت کلی از آن ها، برای آشنایی بیشتر با ماشین کلاسیک و قطعات آن و خرید قطعات ماشین کلاسیک مقاله زیر را از دست ندهید:
ممنون از سایت عالی تون